Wijngilde de Roemer

Kinrooi (B)

Waarschuwing
  • Het formulier #9 bestaat niet of is niet gepubliceerd.

Wijnreis 2019

Op Zaterdag 7 september 2019 vertrekken we 's morgens vroeg vanuit Kinrooi om de deelnemers aan de wijnreis te vervoeren in de richting van de Duitse Ahr. De bus vertrekt om 8:30 in de richting van het plaatsje Mayschoss.
Na een korte sanitair stop annex koffiepauze in de raststaette Bedburger Land zullen we rond 11:00 in Mayschoss arriveren.

In Mayschoss is de plaatselijke Winzerverein eigenaar van een zeer uitgebreid keldercomplex waar we een rondleiding krijgen. Aan het eind daarvan vindt er in een van de keldergewelven een proeverij plaats waarbij we 4 verschillende wijnen krijgen voorgeschoteld.Aansluitend kunnen we nog steeds in de kelder genieten van een uitgebreid middagmaal.
De exacte invulling daarvan staat nog niet vast maar zal u zeer niet tegenvallen.

Nadat we dus goed gegeten en gedronken hebben verlaten we de kelder aan gaan per bus naar het nabij gelegen middeleeuwse plaatsje Ahrweiler waar een Weinmarkt aan de gang is.
Het marktplein staat vol met kraampjes en standjes waar wijn geproefd kan worden. Weliswaar wordt in het Ahrdal veel rode wijn geproduceerd, ook wit en rosé zal volop aanwezig zijn.
Voor degenen die na het middagmaal nog een gaatje over hebben staan er zeker ook kraampjes met eetbare zaken.

Rond 15:00 gaan we verder en steken met de plaatselijke veerpont de Rhein over naar het stadje Linz am Rhein waar een Weinfest wordt gehouden. Ook daar is van alles te proeven waarbij de een aantal muziekgezelschappen zorgen voor een verhoging van de sfeer.

Rond 17:00 vertrekt de bus huiswaarts en na een korte sanitaire stop in Bedburger Land zullen we rond 19:30 terug in Kinrooi zijn.

Aanmelden voor deze door overmaken van 40 euro per persoon op de bankrekening van De Roemer. BE 21 9731 3293 5403 Wijngilde De Roemer

Graag ook opgave via de mail naar mij zodat we weten hoeveel personen er meegaan.
Graag opgave voor 1 augustus.

Aanmelden kan ook via onderstaand formulier (kopie gaat ook naar secretaris)

Copyright © 2023. All Rights Reserved.